V četrtek, 26. 5. 2022, pripravljamo že tretji vinski večer Pri dedu. Gostili bomo Klet Krško, ki v okolju z bogato zgodovino in edinstveno kulturo sooblikuje uspešno zgodbo vinske kleti in vin že skoraj 100 let. Skozi vonje in okuse bomo spoznali predvsem unikaten značaj ter svojstven temperament vin njihove blagovne znamke TURN, ki združuje vina s skupno zgodbo. Cena: 25€/osebo Število mest je omejeno. Prijave in več info na info@pri-dedu.si ali tel. št. +386 (0)31 430 709. PRIJAVE SO MOŽNE DO SREDE, 25. 5. 2022, DO 15. URE.
Za nami je že drugi vinski večer Pri dedu. Preživeli smo ga ob spoznavanju vin iz Kleti Brda, ki je največja pridelovalka in izvoznica slovenskih vin. Izkušen briški vinar nam je predstavil kar 11 vzorcev vina. Nekatera vina so bila postrežena v parih, torej smo pri posamezni jedi lahko pokusili dva vzorca. Uvod in zaključek večera sta spremljali penini osvežujočega okusa, ki jima ga daje izbrano grozdje z ugodnih leg briških gričev. Večerno vinsko degustacijo so obogatili izbrani prigrizki, okusni krožniki in prijetna družba.
V četrtek, 21. 4. 2022, se obeta DRUGI VINSKI VEČER Pri dedu. Obiskali nas bodo vinarji Kleti Brda in vas razvajali z odličnimi vini. Da bo večer prijetnejši in doživetje bogatejše, bomo poskrbeli tudi za odlično kulinarično spremljavo. Cena: 30€/osebo Število mest je omejeno. Prijave in več informacij na info@pri-dedu.si ali tel. št. +386 (0)31 430 709
Napovedujemo cikel VINSKIH VEČEROV PRI DEDU, ki predstavljajo del dogodkov, s katerimi želimo odpreti lokal Pri dedu navzven – raznim društvom, skupinam za potrebe izobraževanj, srečanj ali pa le druženj in izmenjavi mnenj.Na prvi vinski večer Pri dedu smo povabili vinarja Petra Lisjaka, ki nam je približal vina kleti Lisjak ter domačo kulinariko družine Lisjak. Odlična vina ob spremljavi njihovih hišnih mesnin, domačih rezancev z divjimi šparglji ter rahlih njokov s čemažem, so del Vipave prinesla k nam na dolenjsko. Naslednji Vinski večer načrtujemo v četrtek, 21. 4. 2022, ko bomo gostili vinarje iz Kleti Brda. Spremljajte objave, da se boste lahko na dogodek pravočasno prijavili. Število mest bo omejeno.
V začetku aprila smo dopolnjevali svoje znanje v kulinaričnem centru Gastrofuzija v Ljubljani. Okušali smo vrhunska vina iz Kleti Brda v družbi različnih prigrizkov s kozjim sirom, kozicami, fokačo ter sladico v kozarcu. Tudi mi smo se preizkusili v pripravi prigrizkov. V prijetnem vzdušju smo izmenjavali mnenja in izkušnje z ostalimi udeleženci delavnice. Ker nam vaše zadovoljstvo veliko pomeni, bomo novo znanje in ideje prenesli v svoje delo in tako poskrbeli, da bo vaš obisk kavarne Pri dedu še prijetnejši.
Čeprav je februar najkrajši mesec v letu, je bil v kavarni Pri dedu vsebinsko zelo bogat. V začetku meseca praznujemo kulturni praznik, Prešernov dan, zato smo ob kavi postregli s figovimi kroglicami. Sledil je 14. februar, ko goduje sv. Valentin.V slovenski kulturni dediščini je valentinovo sicer znano kot dan, ko se začne prebujati narava. Od tu izvira tudi rek: »Sv. Valentin ima ključe od korenin«. Zadnjih nekaj let velja tudi za praznik zaljubljenih. V goste smo zato povabili mlada glasbenika Katjo in Gašperja, ki sta obogatila nedeljsko druženje na terasi in v prostorih kavarne. Tudi tradicija pustovanja se nas je dotaknila. Zato smo obiskovalce v pustnem času ob kavi razvajali z domačimi fritulami. Res so nam uspele. Vam je žal, ker ste dogajanje zamudili? Nič zato. Novice lahko spremljate na našem Facebook in Instagram profilu. Obiščite nas in se prepričajte o pestri ponudbi in zanimivem dogajanju.
Pred vrati je najživahnejši mesec v letu, veseli december. Za vas smo Pri dedu pripravili širok nabor toplih napitkov in slastnih vročih čokolad. Naj vonj cimeta in klinčkov ogreje dušo na še tako hladen dan. V soju drobnih prazničnih luči se čarobnost lahko prične.
Imate vprašanje, pohvalo, pritožbo, bi radi rezervirali prostor?Kontaktirajte nas preko telefona ali spodnjega obrazca.